снимка: Фейсбук/ Нуждаем се както от позитивни примери в двустранните отношения

...
снимка: Фейсбук/ Нуждаем се както от позитивни примери в двустранните отношения
Коментари Харесай

Президентът Радев: Нуждаем се от позитивни примери в отношенията с Република Северна Македония

снимка: Фейсбук/ 

Нуждаем се както от положителни образци в двустранните връзки сред България и Република Северна Македония, по този начин и от директен и открит двустранен разговор за разрешаване на проблемите. Това съобщи в обява във Facebook президентът Румен Радев. Той разгласява и фотография от срещата в Брюксел с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен и министър-председателя на Португалия Антониу Коща, страната-ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз.

„ Предстоящото взаимно отбелязване на делото на светите братя Кирил и Методий от делегациите на България и Република Северна Македония в Рим е добър знак. Необходима е и политическа воля от югозападната ни съседка за реализиране на съответни резултати по проблематичните въпроси “, съобщи Радев.

 

„ Постигането на прогрес в процеса на европейска интеграция за страните от Западните Балкани изисква устойчиви и необратими резултати в построяването на добросъседски връзки “, прибавя президентът. Той описа, че са разисквани опциите за реализиране на прогрес в приемането на преговорна рамка и започване на договаряния за участие в Европейски Съюз от страна на Република Северна Македония.

„ Процесът на разширение на Европейски Съюз е външнополитически приоритет от над 10 години за страната ни и точно България е най-заинтересована от бързия напредък на най-близката ни страна на Балканите. Постигането на прогрес в европейската интеграция за всяка страна-кандидат за участие в Европейски Съюз обаче следва да се основава на зачитането на човешките права и цялостното осъществяване на Копенхагенските критерии за участие в съюза “, написа Радев.

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР